Over Nieuw Daglicht

Nieuw Daglicht is een onderzoeks- en adviesbureau, gerund door Suzanne van Hees, organisatieantropoloog.

“Vanuit een antropologische blik kijk ik naar organisaties. Dat betekent dat ik me eerst ‘onderdompel’ in de organisatie, door goed te kijken, luisteren, voelen en vragen te stellen. Op die manier leer ik de organisatie van binnenuit kennen, en kan ik samen met opdrachtgever kijken naar waar zich knelpunten voordoen. Dat is uiteraard ook afhankelijk van de vraag die bij de klant leeft.”

Organisaties met vragen over duurzaamheid, disfunctionele/ongewenste patronen, onderzoeksvragen kunnen bij Nieuw Daglicht terecht.

Over Suzanne van Hees

Suzanne van Hees richtte in het voorjaar van 2013 haar onderzoeks- en adviesbureau op, eerst onder de naam ‘Suzanne van Hees, Onderzoek & Advies’, maar sinds 2017 onder de naam ‘Nieuw Daglicht’.

Wat ik lever is geen boekenwijsheid of een kant-en-klaar pakket. Ik kijk mee over de schouder van de betrokkene en denk mee over hoe de organisatie kan veranderen in de gewenste richting. Mijn affiniteit ligt op het gebied van sociale duurzaamheid, van langetermijn keuzes en optimaal gebruik maken van wat de organisatie al in huis heeft (oa. sociaal kapitaal). Ik kijk met een open blik, waardoor het nogal eens wars is van hokjes en structuren.

Duurzaamheid is voor mij geen ‘trucje’ dat je uit kunt voeren. Het is een richting, eigenlijk meer een levensvisie, die me richting geeft in denken en handelen. Ik ben ervan overtuigd dat als je als ondernemer/organisatie nu keuzes maakt met oog voor maatschappelijk impact, deze op de lange termijn meer opleveren, ook in financieel opzicht. Dat laatste is uiteraard niet geheel onbelangrijk, aan gezien de meeste ondernemingen geen charitatieve instellingen zijn. Ik vind juist de mix tussen ondernemerschap en maatschappelijke waarde interessant. Ondernemerschap en succes zijn zeker leuk, maar als de maatschappij er ook nog een beetje beter van wordt, krijgt het vleugels!

Nieuw Daglicht

Nieuw Daglicht
Suzanne van Hees
www.nieuwdaglicht.nl
Post@nieuwdaglicht.nl
KvK 57588503
BTW-nr NL162032043B01
IBAN NL32 TRIO 0391 1703 92